måndag, maj 11, 2009

Familjeliv

Alla familjer har olika regler och rutiner.
I vår familj utgår vi ifrån en grundregel/"motto" som VI tycker är jättebra och funkar bäst för oss.

Det började med att jag för säkert 6 år sedan när jag läste en artikel om "receptet på ett välfungerande familjeliv" upptäckte en bild som var sammanlänkad med artikeln.
Det är en bild av de 4 olika sätt man bör umgås på (enligt denna kanonbra artikel) för att alla i familjen skall må bra och få utrymme.
Själv tycker både jag och A att det är lysande så sedan dess har vi haft denna planch på vårt kylskåp för att påminna oss då och då hur viktigt det är med...
























a)Mammas dag! Mamma gör något själv, som hon tycker om. Fikar? Promenerar? Träffar kompisar osv. Pappan har egentid med barnen.

b)Pappas dag! Pappa gör något själv, som han tycker om. Fiskar? Träffar kompisar osv. Mamman har egentid med barnen.

c)Familjedag! Hela familjen umgås, kanske spelar spel tillsammans, cyklar, åker till simhallen, har picknick eller bara slappar.

d)Par dag! Mamman och pappan gör något själva utan barnen. Fikar? Går på bio? Barnen är hos mormor, farmor, syskon eller vänner.

Även om det självklart blir mest familjedagar så är vi jättenoga med att följa detta, för det mår vi bra av.

Hur gör ni? Tycker ni att det är viktigt att ha egen tid?
Kram/

4 kommentarer:

Jenny sa...

För oss är alla punkter du skrev om ovan super viktiga, även om vi tummat lite nu när vi bygger huset men tycker vi har en hyffsat jämn balans iaf :)

Jag blir alldeles svettigt när det gäller klädvalen till galan men det ordnar sig nog:) Ska sova över och vara med båda dagarna, har ju en bit att åka. Hur gör du?

Hoppas ni har en riktigt fin kväll, kram Jenny

mammabecka sa...

HAHAHA!! Jag röstar för danska flaggan!! Men förstår du hur sorgligt det är att aldrig bli brun? Eller ens röd! Jag blir varken bränd eller får färg. Det måste nog vara rekord.

Stylebystars.com är en superbra sida. Har köpt två klänningar och en tee därifrån, men leveransen tog 3-4 veckor :S

kram

Mamma Melissa -änglamamma och gravid sa...

Åh, vilken härlig och bra bild! Det är definitivt viktigt med egen tid -både egentid som mamma-pappa , men också egentid som helt själv eller tillsammans med vänner.

Anonym sa...

avd smart :) ååh jag tycker verkligen att din blogg e sååå sööt :D / www.dollychild.blogg.se