måndag, augusti 10, 2009

Rensning!

Var extremt trött imorse när jag vaknade men jag fick pallrat mig upp ändå, A har ju börjat jobba idag men jag har ju semester i ytterligare en vecka.

Jag och F tog en promenad med kompisen M och hennes lilla E och efter det fick det bli lite välförtjänt fika och barnen fick lekt av sig lite med lilla A.

När middagen var avklarad och barnen gått till kompisar för att leka fick jag för mig att jag skulle "passa på" att rensa bland barnens kläder.


När jag rensar brukar det nästan alltid se ut på samma sätt.

1. Kläder som är för små ges bort till kompisar.
2. Kläder som är för små och som inte är tillräckligt fina/hela som jag ger bort till välgörenhet
3. Sommarkläderna läggs ner i lådor som jag sparar till nästa år, kanske kan F ha någon av de klänningar/kjolar hon har haft i år?!
4. Kollar vilka av dom kläder jag fått av kompisar (som har större barn) mina barn kan använda.

5. Rensar höst/vinter jackor, regnkläder,stövlar, mössor och vantar, skor,
ger bort det som är för litet och kollar vad som behövs införskaffas.


Tycker att det blir lättare att se vad som verkligen behövs om jag rensar innan jag handlar, det blir så lätt att man köper saker annars som man tror att man behöver och så kommer man på (försent) att barnen redan hade just det.


Nu är jag iallafall klar och det kändes skönt att få rensat ut allt som är för litet, dom växer ju så fort och det är onödigt att det ligger massa kläder i byrån som dom inte kan använda.
Fick ihop tre påsar med kläder varav en skall till välgörenhet.

Jag har kommit fram till att barnen behöver följande:

F:
1 regnställ (klart)
Höstskor/kängor
Fleecetröja/windstopper (klart)
Jeans (klart)

V:
Överdragsbyxor (klart)
Ny ryggsäck (klart)
Gummiskor
Fleecejacka/Windstopper (klart)
Kofta
Långarmade tröjor

Hur gör ni? Säljer, ger bort till kompisar?

Ha en härlig måndagskväll/
Helena

5 kommentarer:

♥ Sanna ♥ sa...

haha härligt ja du vi är nog mer lika än jag trodde kul med en till listoman.... och rensning på precis samma sätt haha... livet blir ju enklare med dessa listor som sagt...
Kram och ha en fortsatt mysig kväll..
KRAM

SoffiZ-Oliwers mamma sa...

Skoj att rensa massor bland kläderna, jag måste rensa bland Oliwers kläder nu med, han växer så att det knakar=) Stora kramar!

Amanda sa...

vad duktig du har varit. jag kan tycka det är riktigt kul att rensa. ^^
Och framförallt är det skönt när man är färdig och allt är i ordning. :o)
Kram

Helena sa...

Haha, bra taktik där :) Jag tänkte också att det kunde vara bra att ta den där genomgången nu innan barnen börjar dagis nästa vecka så jag vet vad dom har och inte har, och framförallt så jag ska hitta allt som ska med till dagis, det var verkligen en himla röra i det där förrådet innan jag satte igång igår :)

Ha det bra1!

Kram

Vishla Wear sa...

Hej
Det är toppen smart system du har. Jag tycker det e svårt att hålla koll på de gamla och de nya som ligger undanlagda. Hittade nyligen nya kläder vi fått som nästan redan e för små. Dumt att glömma, men tiden går ju till så mycket annat ju. Kläder som e fräscha sparar jag just nu tills det kanske kommer en 2a. Eller skänker en del. Tänkte tipsa med inspiritation från dig så har jag startat en TÄVLING på min blogg med. Där man kan vinna en Frotteklänning i valfri strl fabriks ny från 70-talet från en gammal nedlagd svensk fabrik. Mvh Fransy
www.vishlawear.blogspot.com